Çerez Kullanımı Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni Hakkında

Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“Poliya” veya “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma metninin amacı, tarafımızca işletilmekte olan https://www.poliya.com/ internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz. Kişisel verilerinizin Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için https://www.poliya.com/tr/kvk adresinde yer alan Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kişisel Verilerin Korunması, İşlenmesi ve İmhası Politikalarını okumanızı tavsiye ederiz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Genel Olarak
Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz

Bu amaçlar başlıca şunlardır:
– Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.
– Siteyi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
– Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak, aydınlatma metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

Hukuki Sebepler

Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 5/1 maddesi kapsamında verdiğiniz açık rızanız kapsamında işleyebildiği gibi; kişisel verilerinizi aramızdaki hukuki ve/veya ticari ilişki kapsamında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5/2 maddesinde açıklanmış olan hukuki sebepler gerektirdiğinde ve bu sebeplerle sınırlı olarak da işleyebilmektedir. Kanun’un 5/2. maddesinde açıklanan bu sebeplere göre;
[5/2(a)] Şirketimiz kanunlarda açıkça öngörülen işlemler için kişisel verileri işleyebilir (örneğin fatura düzenlenmesi), [5/2(c)] Şirketimiz taraf olduğu bir sözleşmenin ifasıyla doğrudan ilgili olması kaydıyla sözleşme taraflarının kişisel verilerini işleyebilir (örneğin ürün teslimi için), [5/2(ç)] Şirketimiz hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için zorunlu olduğunda kişisel verilerinizi işleyebilir (örneğin ilgili mevzuat uyarınca vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi), [5/2(d)] Şirketimiz alenileştirdiğiniz bilgilerinizi alenileştirme amacı doğrultusunda işleyebilir, [5/2(e)] Şirketimiz bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olduğunda kişisel verilerinizi işleyebilir (örneğin hukuki işlemlerde ispat aracı olarak kişisel verilerin kullanılması) [5/2(f)] Şirketimiz temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatleri için zorunlu olduğunda kişisel verilerini işleyebilir (örneğin siteyi analiz etmek ve performansını arttırmak).

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

Çerez

Açıklama

WSS Full Screen Mode

İletişimi etkinleştirmek, kullanıcı oturumunu tanımlamak ve / veya içerik yöneticisi ile bilgi alışverişinde bulunmak için uygulamanın dahili kullanımı için Microsoft SharePoint çerezi.

Acgroupswithpersist & Acopendivids &
main tab-home

Bu çerezler, sayfa öğeleri ve kullanıcı tıklatma bağlantıları gibi web sitesinin bazı alanlarının doğru görüntülenmesini sağlamak için kullanılır. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler toplamazlar ve tarayıcı kapatıldıktan sonra silinirler.

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde sitemizi kullanımınızı ve sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

Çerez

Açıklama

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz

Google Analitik çerezleri kullanıcıların siteyi nasıl kullandığına dair anonim veriler toplar. Ziyaretçi sayıları, kullanıcıların hangi sayfadan geldikleri gibi bilgiler bu çerezlerde saklanır.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/tr/privacy/opt-out.html

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Microsoft Edge

https://support.microsoft.com/tr-tr/microsoft-edge/microsoft-edge-de-tan%C4%B1mlama-bilgilerini-silme-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/tr-tr/kb/Cookies

Opera

https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirket’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 
İlk sen haberdar ol!
Poliya’nın güncel haberlerinden ve yeni ürünlerinden haberdar olmak ister misiniz?
İzin ver Daha Sonra
x

Haberlerden Geri Kalmayın

En son haberlerimizden ve ürünlerimizden ilk haberdar olmak için lüten aşağıdaki alanları doldurunuz..